Hilton Garden Inn Kraków Airport znowu zaskakuje!

0

28 września 2017, III piętro, pusta, surowa przestrzeń biurowa w budynku hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport została przemieniona w klimatyczne miejsce pełne gości. Miała tam miejsce wyjątkowa bo 40-sta edycja Tajemniczej Degustacji.

Twórcami wydarzenia Tajemnicza Degustacja są: Monika Bielka-Vesconi (krakowska Szkoła Sommelierów), Bartek Kieżuń znany jako Krakowski Makaroniarz oraz Przemek Krupski. O ile uczestnikom wydarzenia znany jest jego termin, godzina i częściowo menu, o tyle do końca w tajemnicy utrzymywane jest miejsce degustacji. Tak też było i tym razem, kiedy to na 3 godziny przed kolacją otrzymali oni informację, że czeka na nich Koliber, który na hasło „Lot nad kukułczym gniazdem” zabierze ich w docelowe miejsce.

Miejscem tego jubileuszowego wieczoru okazały się wolne, industrialne przestrzenie dostępne w budynku hotelowym. Organizatorzy i gospodarze hotelu zaskoczyli gości – były okrągłe stoły, kolorowe światła, mnóstwo świec, a welcome drink podano na zielonym dachu – tuż nad centrum konferencyjnym hotelu i z widokiem na pięknie podświetlone podkrakowskie lotnisko.

Menu nawiązywało z jednej strony do miast, do których można się dostać z Kraków Airport – był Rzym, Oslo, z przesiadką – Tokio, a z drugiej do lokalnych produktów dostępnych w Małopolsce – m.in. wędzony twaróg czy pstrąg Ojcowski. Gospodarzem tej wyśmienitej kolacji był tym razem Miłosz Kowalski, szef Restauracji L’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport – wyróżniony jako najlepszy Szef Kuchni Tradycyjnej podczas krakowskiej edycji Gault&Millau Tour 2017. Z kolei wina z wyjątkowych apelacji Hiszpanii m.in. Ribera del Duero, Rías Baixas i Cava zostały wybrane z selekcji AporVino.pl – niesamowicie interesująco opowiadała o nich Monika Bielka-Vesconi.

Mam nadzieję, że goście Tajemniczej Degustacji byli naprawdę zaskoczeni miejscem – komentuje Monika Wilk, Specjalista ds. Marketingu w Kraków Airport Hotel, spółce zarządzającej hotelem. Kolacja ta była dla nas kolejną okazją do prezentacji doskonałych dań naszej restauracji w nieco bardziej zaskakującym wydaniu. A w październiku zapraszamy do L’atmosphere w ramach jesiennej edycji Restaurant Week – dodaje.

Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport, znajduje się tuż przy lotnisku Kraków Airport, zaledwie 12 km od historycznej części Krakowa. W dogodnie zlokalizowanym obiekcie mieści się 155 komfortowo urządzonych pokoi. Z myślą o turystach biznesowych przygotowano przestronne centrum konferencyjne o powierzchni 743m²  składające się 9 sal konferencyjnych, boardroom’u oraz foyer. Doskonałym uzupełnieniem oferty hotelowej jest Restauracja L’atmosphere nagrodzona czapką Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska.









PLACES WORTH YOUR TIME