Dlaczego warto wybrać się na Jubileuszowe X Europejskie Targi Produktów Regionalnych? Otóż – podczas trwania Targów prezentowana jest bogata oferta różnorodnych produktów wędliniarskich, mleczarskich, owocowo-warzywnych, wyrobów cukierniczych, napojów w tym również wina, piwa, nalewek z Polski i zagranicy.
Lecz – nie tylko- skierowane są zarówno do profesjonalnych odbiorców, jak i wszystkich tych, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, mając możliwość spotkać uznane autorytety sztuki kulinarnej. Prezentacje, przedstawiane przez kucharzy ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Koła Gospodyń Wiejskich, kucharzy z rekomendowanych karczm podhalańskich oraz przedstawicieli miast i powiatów zaprzyjaźnionych – cieszą się co roku ogromnym uznaniem.
Targi są wydarzeniem realizowanym z myślą o przedstawicielach branży producentów żywności certyfikowanej.
Miejsce Targowe tętni muzyką ludową, zachwyca wyrobami rękodzielniczymi, degustacją potraw.
W „Zarembku Tradycji”- dowiemy się o tym, jak wytwarza się sukno, o tym jakie tajemnice i skarby ukryte są w Tatrzańskim Parku Narodowym, także o historii i tradycji Podhala.
To unikalne miejsce, w którym możliwość spotkań z twórcami ludowymi przybliża proces tworzenia.
Misją Targów jest promocja i prezentacja powiatu tatrzańskiego.
Podczas trwania Targów odbywają się liczne konkursy ,między innymi :
– Na Najlepszy Produkt Spożywczy
– Na Najlepszy Oscypek
– Na Najładniejsze Stoisko
Zapraszamy –już po raz dziesiąty – na Rówień Krupową do Zakopanego!