Podkarpackie Tastes Good

0

angielski

 ’There is no love more sincere than the love of food.’ So said George Bernard Shaw and this captures the feelings of those who have visited the Sub-Carpathian region (Podkarpackie) and tasted our traditional dishes. If you have yet to do so, you are most welcome to discover for yourself how ‘Podkarpackie tastes.’
History made the present day Podkarpacie a melting pot of various nationalities’ cultures and traditions. Today the Regional Government makes a good use of this rich heritage, promoting the Sub-Carpathian ‘open space’ through a prism of flavours and aromas of organic and traditional produce. Proziaki, Rzeszów sour soup, bread baked on a cabbage leaf, Wallachian cheese, traditional fruit liqueurs, and fine smoked meats are only a few of the products from the long list of regional delicacies. However, they can please even the most sophisticated tastes.
Every year there are many trade fairs, exhibitions, and picnics, at which thousands of visitors from Poland and abroad discover the culinary wealth of the region. Thanks to the clean air and unpolluted environment, as well as the efficiency of the farmers of the Sub-Carpathian region, there are more and larger organic farms here than anywhere else in Poland. Five years ago the first Polish Organic Food Fair, ‘Ekogala’, was organised and each year it attracts more and more exhibitors and contractors. The traditional local and organic products have been exhibited in many places in Poland and Europe, even in the European Parliament in Brussels. The interest in such products is growing rapidly thanks to their high quality, a quality confirmed by numerous certificates.
You are most welcome to ‘taste Podkarpackie’ on an exciting tour of unforgettable flavours and unusual culinary experiences. This trip will certainly delight you, leaving you with fond memories of the region.

polski
Podkarpackie dobrze smakuje

„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia”. To powiedzenie George’a Bernarda Shaw oddaje stan ducha gości, którzy odwiedzili Podkarpacie i zasmakowali naszej tradycyjnej żywności. Jeżeli nie uczynili Państwo tego do tej pory zapraszamy, aby skosztować jak „smakuje Podkarpacie”.
Historia sprawiła, że tereny dzisiejszego Podkarpacia były tyglem kultur i tradycji różnych narodowości. Samorząd Województwa korzysta z tego bogatego dziedzictwa, promując Podkarpacką „przestrzeń otwartą” także poprzez pryzmat smaków i aromatów produktów ekologicznych i tradycyjnych. Proziaki, żur rzeszowski, chleby pieczone na liściu kapusty, sery wołoskie, gomółki, tradycyjne nalewki, doskonałe wędliny… to niektóre z długiej listy regionalnych smakołyków. Zaspokajają one nawet najbardziej wyrafinowane gusty.
Co roku na Podkarpaciu organizowane są targi, wystawy, pikniki, na których tysiące ludzi z Polski i z zagranicy odkrywają bogactwo kulinarne regionu. Dzięki czystemu środowisku, nieskażonej przyrodzie i operatywności podkarpackich rolników zajmujemy w Polsce czołowe miejsca pod względem ilości i wielkości gospodarstw ekologicznych. Przed 5 laty stworzyliśmy pierwsze w Polsce Targi Żywności Ekologicznej „Ekogala”, które przyciągają coraz to nowych wystawców i kontrahentów. Nasze tradycyjne i ekologiczne wyroby prezentowaliśmy w wielu miejscach Polski i Europy – także w Parlamencie Europejskim w Brukseli. Zainteresowanie produktami rośnie w ekspresowym tempie. To zasługa ich jakości, co potwierdzają liczne certyfikaty.
Zapraszamy Państwa do „spróbowania Podkarpacia”, na ekscytującą wyprawę szlakiem niezapomnianych smaków i niezwykłych doznań kulinarnych. Ta wyprawa sprawi Państwu przyjemność i na długo zachowa Podkarpacie w Państwa sercach.

Aleksandra Gorzelak – Nieduży









PLACES WORTH YOUR TIME