MOZAIKA Kraków / informacja prasowa / przedłużenie umowy z OBI

OBI PRZEDŁUŻA UMOWĘ NAJMU W KRAKOWSKIEJ GALERII MOZAIKA

Popularny market budowlany i ogrodniczy pozostanie na swoim dotychczasowym miejscu przez co najmniej 15 kolejnych lat.

OBI w Galerii Mozaika w Krakowie obecne jest od wielu lat i wpisało się na stałe w krajobraz handlowy dzielnicy, stając się jedną z jej rozpoznawalnych wizytówek. Klienci krakowskiej     galerii handlowej i mieszkańcy okolicznych osiedli doceniają to miejsce jako atrakcyjną           destynację handlową, co z pewnością przyczyniło się do decyzji marki o pozostaniu w tej         lokalizacji  na kolejne lata.

W procesie negocjacyjnym właściciela Galerii reprezentowała firma BNP Paribas Real Estate Poland, odpowiedzialna za wynajem i zarządzanie oraz marketing Mozaiki. Transakcję najmu sfinalizowała Anna Pływacz, Dyrektor ds. Najmu Powierzchni Handlowych.  Od strony prawnej wsparcie w negocjacjach zapewniła kancelaria DLP Duch / Lisicki & Partners

Warto podkreślić, że cały proces negocjacyjny przebiegł w profesjonalnej, miłej atmosferze  i zakończył się sukcesem. Chciałabym wyrazić szczere podziękowania wszystkim osobom        zaangażowanym. Współpraca była kluczowym elementem procesu, a elastyczność obydwu stron przyczyniła się do efektywnego zakończenia negocjacji. Jesteśmy zadowoleni, że OBI     pozostaje w gronie najemców krakowskiej galerii Mozaika i cieszymy się na nadchodzące lata współpracy oraz wspólnego rozwoju – podkreśla Anna Pływacz, Dyrektor ds. Najmu                Powierzchni Handlowych w BNP Paribas Real Estate Poland.

Galeria Mozaika po przebudowie funkcjonuje w nowej odsłonie od dwóch lat i jest już całkowicie skomercjalizowana. Przedłużenie umowy z marką OBI potwierdza znakomitą lokalizację oraz pozycjonowanie Galerii. OBI to nasz wieloletni, zaufany partner i najemca, z którym współpraca przebiega wręcz modelowo. Tego przykładem jest chociażby zaangażowanie     pracowników OBI w organizowane przez nas dobrosąsiedzkie akcje charytatywne (chociażby te organizowane w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie), które budują naszą tożsamość w krakowskiej dzielnicy Bieżanów-Prokocim, służąc także dobru lokalnej społeczności       – dodaje Joanna Kwolek, Property Manager i Dyrektor Galerii Mozaika w Krakowie.

O MARCE OBI

OBI jest liderem sprzedaży na europejskim rynku DIY (Do-It-Yourself). Pierwszy sklep został otwarty w Niemczech w 1970 r. Aktualnie marka jest obecna w ponad 640 lokalizacjach w całej Europie (m.in. w Niemczech, Włoszech, Austrii, Polsce, Szwajcarii, Słowenii, Słowacji, Czechach, Bośni i Hercegowinie oraz na Węgrzech). Grupa zatrudnia ponad 48 tys. pracowników. W Polsce działa 61 marketów OBI w 41 miastach. Pierwszy z nich otwarto w 1998 r. w Tychach. Sklep OBI w krakowskiej Mozaice zajmuje powierzchnię ok. 9000 m².

O GALERII MOZAIKA

Mozaika jest położona w krakowskiej dzielnicy Bieżanów-Prokocim – bardzo uczęszczanej i świetnie skomunikowanej części miasta, przy trasie w kierunku Wieliczki. Z doskonałym dostępem do komunikacji miejskiej, w tym tramwajowej, a także indywidualnej samochodowej. Pobliski węzeł autostradowy A4 znacznie powiększa strefę zasięgu centrum. Klientami Mozaiki będą więc nie tylko mieszkańcy ok. 65-tysięcznej XII dzielnicy miasta, lecz także osoby często tędy przejeżdżające.

Dla satysfakcji klientów wśród najważniejszych najemców MOZAIKI są: nowoczesny sklep Kaufland
o pow. 7400 m², duży market budowlany OBI, a także kilku innych wiodących najemców, w tym: Rossmann, Deichmann, RTV Euro AGD, Maxi Zoo. W MOZAICE znajduje się także strefa food court, w której klienci znajdą nowoczesne koncepty gastronomiczne.

4FI – polsko-niemiecka grupa inwestycyjna – stworzyła MOZAIKĘ po przejęciu obiektu od TESCO.
W procesie zmian lokalny zespół 4FI wspierany był przez BNP Paribas Real Estate Poland, który
odpowiada za wynajem i zarządzanie nieruchomościami oraz ich marketing.

O FIRMIE 4FI

Firma 4FI została założona w 2016 r. i inwestuje w trzech obszarach: nieruchomości, rozwijających się korporacji oraz fitness, zdrowia i stylu życia. Z dawnego biura rodzinnego powstała platforma inwestycyjna z oddziałami we Frankfurcie, Berlinie i Warszawie. Głównymi udziałowcami 4FI są dwaj niemieccy przedsiębiorcy, którzy mają ponad 20-letnie doświadczenie w branży nieruchomości.

Dziś portfel nieruchomości grupy obejmuje kilka aktywów w Polsce i Niemczech, które przechodzą transformację, tworząc nowoczesne sąsiedzkie centra zakupów – porównywalne z tym w Krakowie (MOZAIKA).

PLACES WORTH YOUR TIME